Pühapäevases Esiliiga B XX. Vooru kohtumises läksime vastamisi Tallinna JK Dünamo meeskonnaga. Dünamo-s mängivad peamiselt kogenud mängijad, kellest mitmed on Meistriliigas mänginud meeskonna hiilgeaegadel. Mäng leidis aset juba päevinäinud Sõle Gümnaasiumi staadionil ning oodata oli huvitavat mängu.

Mängu algus oli mõlema meeskonna poolt vaadatuna pigem rahulik ja otsiti oma mängu. Vastased olid tulnud motiveeritult platsile ning esialgu ei lubatud Ararati mängijatel midagi ohtlikku luua, vastupidi, Dünamo oli pigem see meeskond, kes suutis esimese 20-minuti jooksul rohkem ärevust Meie värava all luua. Peagi oli näha, et oponendid hakkavad väsima ning Ararat võttis selge initsiatiivi ning hakati ridamisi võimalusi looma, kuid tihtipeale jäi rünnakute lõpetamine soovida. Üritati erinevaid mooduseid leida vastaste värava lahtimuukimiseks ning kõik Meie ründavad mängijad said mitmel puhul ohtlikult löögile. Lõpuks ka kauaoodatud värav, mis tõi endaga kaasa pingelanguse, ka sündis. Vaagn Arutjunjan tegi paremal äärel suurepärase eeltöö, andes terava tsenderduse karistusalasse, kus oli valveta jäetud Andre Järva, kes palli effektselt poolkääridega väravasse tulistas! Peale avaväravat suudeti domineerimist jätkata, kuid väravaid avapoolajal rohkem ei löödud, mis tõotas põnevat mängu ka teisel kolmveerandtunnil.

Vaheajal rõhutas Ararati peatreener mängijatele, et tuleb edasi keskendunult mängida ning mängudistsipliini korralikult hoida. Sellega said mängijad ka eeskujulikult hakkama, sest kui algus oli taas sarnane esimese poolaja algusele, siis varsti pandi taas vastasele tugev surve peale ning tekitati taas ridamisi võimalusi. Keskpoolkaitsjad suutsid leida pidevalt vabu tsoone kaitseliini selja taha ning meie kiired ründajad olid valmis iga palli nimel võitlema. Peagi algas ühe mängija muinasjutuline lugu. Nimelt oli Rasmus Sinivee jaoks tegemist esimese kohtumisega algkoosseisus esindusmeeskonna eest. Sel hooajal peamiselt duubelmeeskonnas mänguaega teeninud noormees vormistas 6-minuti jooksul kübaratriki ning lisas veel peagi oma neljanda värava selles mängus, tehes seisuks 5:0 ! Väravad sündisid meeskondliku söödumängu taustal ning Rasmus realiseeris oma võimalused eeskujulikult. Väravavõimalusi selles mängus oli aga rohkemgi, Dünamo vastas pigem üksikute sähvatustega ning standardolukordadega, kuid nii väravavaht, kui ka kaitseliin olid oma ülesannete kõrgusel.

Oluline võit meeskonna jaoks ning positiivsed emotsioonid aitavad valmistuda järgmisteks olulisteks mängudeks. FC Ararat TTÜ soovib tänada JK Dünamo meeskonda sõbraliku mängu eest ning kohtunikke soliidse vilepartii eest! Suur aitäh Meie fännidele, kes toetasid meid väljaku kõrvalt!

Mängu protokoll leitav siit.

Järgmine mäng: FC Ararat TTÜ vs. HÜJK Emmaste, 03.08 kell 14.00, Sportland Arenal. Ootame kõiki Oma poolehoidjaid meeskonnale kaasa elama!

28.07.2013
Score: 0 - 5

Match Report

TALLINNA JK DÜNAMO – TALLINNA FC ARARAT TTÜ  0:5 (0:1)

Väravad: 41. Andre Järva, 58., 62., 64., 79. Rasmus Sinivee
Hoiatused: 43. Emil Guseinov – 35. Rainer Põld
70. minutil tõrjus Aleksei Grigorenko Andre Järva löödud penalti

JK Dünamo: 1-Grigorenko, 3-Andrejev, 4-Basharin, 2-Lefanov, 6-Polotnjanõi (62. 18-E. Kuzmin), 8-Gussev, 5-Božko (62. 21-Tšistjakov), 10-M. Židkov, 12-Guseinov (46. 15-Skatškov), 14-D. Židkov, 20-Kudaškin (46. 19-Gerassimov).
Varus: 18-E. Kuzmin, 15-Skatškov, 19-Gerassimov, 21-Tšistjakov, 7-Kirsipuu, 11-Letjaga.

FC Ararat: 1-Pulkkinen, 22-Tukmatšov, 4-Põld, 5-Novikov, 18-Lahmanov, 6-Arutjunjan, 36-Savotškin, 14-Ivanov, 2-Järva, 17-V. Kuzmin, 27-Sinivee.
Varus: 3-Belozjorov, 37-Semjonov.

Mänguolud: +24, päikesepaisteline ilm; muruväljak heas seisukorras.
Pealtvaatajaid: 72
Peakohtunik: Grigori Ošomkov
Abikohtunikud: Kristo Värva, Paavo Männi

Lineup

1. Nikolai Pulkkinen
GoalAssistAssist
4. Rainer PõldYellow Card
5. Maksim Novikov
14. Igor Ivanov
15. Vaagn ArutjunjanAssist
18. Anton Lahmanov
27. Rasmus SiniveeGoalGoalGoalGoal
27. Artur Tukmatšov
36. Andrei SavotškinAssistAssist

Subs

30. Silvestr Belozjorov