Järjekordes Esiliiga B mängudevoorus läks Ararat TTÜ vastamisi JK Legioniga. Kõigest mõned voorud tagasi oldi silmitsi sama meeskonnaga ning toona suutis põneva ja pingelise mängu tagajärjel Legion 3:2 võidu võtta. Käimas on viimane mängudevoor ning iga punkt on väga oluline, seega keskendusime mänguks põhjalikult ning olime teinud eelmise mängu vigadest ja probleemidest omad järeldused.

Kohtumine algas Ararati domineerimisel ning vastased viljelesid tavapärast kõrge pressinguga mängustiili, kuid Meie mängijatel ei tekkinud sellega probleeme. Mõningate poolvõimaluste saatel oli mäng möödunud, kui Silver Aleks Kelder sai suurepärase söödu, võttis selle hästi omaks ning mängis väravavahist mööda, kuid viimane sõitis talle toorelt sisse – Penalt! Lööma asus Avetis Harutjunjan ning mees ei vääratanud, lüües tugeva löögi vasakusse nurka.

Pärast avaväravat hakkas Ararat mänguohje veelgi enda kätesse haarama ning Legioni kõrgel paiknev kaitseliin andis ideaalse võimaluse teravate läbisöötude andmiseks, mida mitmel puhul ka edukalt kasutati. Peagi sai Andre Järva kastis healt positsioonilt löögile ning väikese õnne ja väavavahi abiga lõpetas pall võrgus, 2:0! Meie mängijad suutsid terve poolaja jooksul näidata taktikaliselt küpset mängu ning noorel vastasmeeskonnal erilisi võimalusi ei tekkinudki, vastupidi, hoopis Ararat suutis veel kolmandagi naela Legioni kistu lüüa, kui Silveri vigastuse tagajärjel mängu sekkunud Andrei Antonov sihile jõudis ning seisu juba näiliselt kindlaks muutis. Seega suurepärane poolaja lõpp, kuid vastane oli sitke ning jalga sirgu lasta ei tohtinud.

Teine kolmveerandtund tõi endaga kaasa veelgi rohkem võimalusi, sest jätkati täpselt sama isukat mängu. Siiski tekkis erinevalt avapoolajale seekord ka Meie värava all mõningaid ohtlikke momente, kuid Nikolai Pulkkinen oli postide vahel väga kindel ning kaitses tegutseti meeskondlikult, seega suudeti oma värav kindlalt puutumatuna hoida. Andrei lõi aga peagi oma mängu teise värava, kui Legioni kaitseliini taha oli jäänud tühi tsoon, kuhu mees sööstis ning lükkas palli rahulikult alumisse nurka! Vaatamata sellele, et mõned minutid hiljem jäädi Ararati mängija eemaldamise tagajärjel vähemusse, mängupilt eriliselt ei muutunud. Peagi, sepistas oma teise tabamuse ka Andre Järva, kui vastaste kaitsja ta viimase lootuse veaga maha tõmbas trahvikastis ning selle tagajärjel väljakult eemaldati. Andre asus ise ka lööma ning tulistas palli kindlalt võrku, tehes seisuks 5:0. Lõpu eel tekitati veel mitmeid momente, kuid mänguseis enam ei muutunud. Suurepäraselt hingestatud mäng ning igati väärt võit! Märkimist väärib ka asjaolu, et Hans – Joosep Tammerik’u jaoks oli tegemist esimese mänguga peale mitmekuulist eemalolekut ning noormees oli täielikult oma ülesannete kõrgusel, nagu ka terve ülejäänud meeskond!

Täname vastaseid võitlusliku, kuid viisaka mängu eest ning kohale saabunud toetajaid!

Mängu protokoll leitav siit.

 

Järgmine mäng: JK Järve vs. Ararat TTÜ, 22.09 kell 17.00, Kohtla-Järvel

22.09.2013
Score: 5 - 0

Match Report

22. septembril kell 17:00 Sportland Arena (Asula 4c, Tallinn)
TALLINNA FC ARARAT TTÜ – TALLINNA JK LEGION  5:0 (3:0)

Väravad: 19. pen. Avetis Harutjunjan, 21., 69. pen. Andre Järva, 45.+3., 54. Andrei Antonov
Hoiatused: 24., 57. Maksim Novikov – 18. Eduard Usikov, 59. Stefan Tšendei
Eemaldamised: 57. Maksim Novikov – 68. Tomas Kirn

FC Ararat: 1-Pulkkinen, 11-Põld (63. 21-Tamm), 5-Novikov, 4-Kostin, 15-Arutjunjan, 36-Savotškin, 18-Lahmanov (75. 17-Kuzmin), 9-Kelder (38. 16-Antonov), 2-Järva (82. 27-Tukmatšov), 28-Tammerik, 7-Harutjunjan (62. 14-Ivanov).
Varus: 21-Tamm, 30-Belozjorov, 14-Ivanov, 16-Antonov, 17-Kuzmin, 19-Tkatšuk, 27-Tukmatšov.

TJK Legion: 24-Usikov, 3-Reintal, 4-Balahnitšjov, 2-Gornostajev, 18-Kirn, 19-Dõmov, 20-Tšendei, 10-Mikailov, 17-Andrejev, 11-Frolov (29. 8-Samulin), 5-Latõnin.
Varus: 90-G. Artjuhhov, 8-Samulin, 28-M. Artjuhhov, 9-Sinitsin, 7-Passikuta.

Mänguolud: +14, pilves ilm; kunstmuru väga heas seisukorras.
Pealtvaatajaid: 23
Peakohtunik: Kristo Külljastinen
Abikohtunikud: Reelika Turi, Maaren Olander-Doyle

Lineup

1. Nikolai Pulkkinen
GoalGoal
4. Rainer Põld
5. Maksim NovikovYellow CardYellow CardRed Card
2. Avetis HarutjunjanGoalAssistAssist
9. Silver Alex Kelder
15. Vaagn ArutjunjanAssist
15. Hans Joosep Tammerik
18. Anton Lahmanov
36. Andrei Savotškin

Subs

30. Silvestr Belozjorov
11. Egert PeljoSub4
14. Igor IvanovSub2
16. Andrei AntonovGoalGoalSub9
Sub18
19. Aleksandr Tkatšuk
27. Artur TukmatšovSub