Esiliiga B 11. Voor viis meid kokku JK Dünamo meeskonnaga, kellega oleme juba ka varem sel hooajal kohtunud. Tolles kohtumises võitis raske mängu tagajärjel Ararat TTÜ. Seekord mängisime aga koduväljakul ning mäng oli oma olemuselt kardinaalselt teistsugune. Meeskond oli motiveeritud selleks, et teha eelmisest kaotusega lõppenud mängust Pärnu LM vastu omad korrektiivid ning jätkata positiivsete resultaatide jahtimist.

Mäng algas võrdsete võimalustega. Nii mõnelgi korral olid Dünamo mängijad väravale lähedal, kui võitluse pealt suudeti löögile pääseda, kuid Ararati õnneks oli Dmitri väravas ülesannete kõrguse. Samuti toimetati ka vastaste värava all, kuid head võimalused jäeti kasutamata. Sellegipoolest andis mängupilt mõista, et pigem on Ararat TTÜ domineerivamaks pooleks ning ilmselt väravale ka mõnevõrra lähemal. Vahetult enne poolaja lõppu andis Antonov hea söödu Savotškinile, kes vastaste kaitsjast palli mööda mängis ning vasaku jalaga väravavõrku saatis, seega mindi poolajale positiivsete emotsioonidega.

II. Poolaeg mäng muutus. Keskvälja võitlust jäi vähemaks ning silma torkasid Ararati pidevad rünnakud ning Dünamo vasturünnakud. Kuigi Meie kaitseliin oli selles mängus oma ülesannete kõrgusel, tekkis vastastel siiski mitmeid ohtlikke momente, mis õnneks tänu väravavahi pidevale valmisolekule realiseerimata jäid. Mida mäng edasi, seda rohkem oli näha, kuidas vastased teadlikult oma kaitseliini kõrgemale tõstsid, et Meie meeskonnale effektiivsemalt survet avaldada. Ararati kiiretele ründajatele tuli see aga pigem kasuks, sest oli võimalik paremini avaneda. Rünnakud rünnakute järel pääseti väravavahiga üks-ühe vastu, kuid realiseerimine jäi vajaka. 84. Minutil suutis aga A. Harutjunjan anda mitme mängija vahelt söötu kaitseliini taha avanenud Antonovile, kes külma närviga võimaluse väravaks realiseeris. Täpselt minut hiljem tõmmati Avetis karistusalas maha, mille tagajärjel otsustas peakohtunik fikseerida penalti, mida asus lööma Anton Lahmanov, kuid paraku tabas löök latti. Mängu lõpus lõi Andrei Antonov justkui kirsina tordil oma mängu teise värava, kui mängis osavalt vastaste kaitsjast mööda ning saatis palli tagumisse alla nurka.

Mängijad näitasid suurepärast ning motiveeritud mängu, võideldi kompromissitult palli võitmise nimel ning palliga mängides näidati üles loovust ning soovi midagi korda saata. Kõige selle tasuks ilus ja oluline 3:0 võit ning sellise mängu pealt on hea minna järgmisele kohtumisele.

Täname kohale tulnud pealtvaatajaid ning samuti ka Dünamot põneva mängu eest!

Järgmine mäng: HÜJK Emmaste vs. FC Ararat TTÜ, 19.05 kell 14.00, Sportland Arenal

Mängu protokoll leitav siit